Kalodás tűzifa

 

 

 

  Cégünk a nyugat-európai gyakorlatnak megfelelően kalodában árusítja a tűzifát, így a tüzifa mennyiségét térfogatban, m3-ben határozzuk meg. A tűzifa súlya ugyanis a nedvességtartalom változása miatt folyamatosan változik az év során. Télen, illetve friss vágáskor a tüzifa tömegének akár 40-50%-a is lehet a nedvesség, nyáron azonban kiszárad a fa, és a súlya jelentősen csökken. Emiatt a mázsára vásárolt tűzifa mennyisége az idők folyamán jelentősen változik, és akkor az egyéb mérési "hibákat" még nem is említettük.
Ezzel ellentétben a kalodában megvásárolt tűzifa mennyisége(térfogata) állandó,különböző kiszállítások alkalmával mindig ugyanazt a mennyiséget kapja a vásárló.Így biztosabban ki lehet számítani,hogy a megrendelt fa mennyi időre elegendő. A hátfalas teherautóról, szilárd útburkolat esetén akár a házig is be tudjuk szállítani a kalodát, ami egyben ideális tároló is, így a többszöri ki-be pakolás , szemetelés is elkerülhető.

 

 

Több éves tapasztalatunk alapján az a vásárló, aki egyszer kipróbálta a kalodás kiszerelést, mindig ehhez tér vissza, hisz pontos, korrekt mennyiséget kap, és így az ára is kedvezőbb az ömlesztett változathoz képest.